ewa maziarz

Een beeldend kunstenares geboren in Lublin, Polen, 1978. Ze is geïnspireerd door haar geboorteland en de huidige actualiteiten in de wereld.

© 2009 Alle rechten voorbehouden

Design Accentuate

nieuwe werken

Laat tekst zien

De inspiratiebron voor deze figuratieve schilderijen zijn foto’s uit de dagelijkse kranten en de schilderijen van de barokke schilder Carravaggio (1571- 1610). Deze schilderijen creëren geen duidelijke serie. De surrealistische sfeer is het enige bindende element voor deze werken.

“Feest”, “Summer war”, ”Golden race”, “Black Madonna“ zijn mijn eigenzinnige commentaar op de hedendaagse realiteit. De compositie van “Israëli baroque” is geïnspireerd op ”De Dood van de Maagd” (1606) en de hedendaagse gebeurtenis van de ontruiming van joodse kolonisten in de Gazastrook (december 2008).

ikarus serie

Laat tekst zien

De “Ikarus” serie is mijn persoonlijke, moderne verbeelding van het Griekse, mythische verhaal van de val van Ikarus.

De zwevende personen in “Springtouw” en “Sprong” benadrukken de plezierige aspecten van het vliegen en ze zijn in tegenstelling met het tragische lot van Ikarus.

Portretten

Laat tekst zien

“Familie portret”, “Zussen” en “Vader” zijn de portretten van de leden van mijn familie.
In “Familieportret” en “Zussen” zoek ik naar de gelijkenissen in de gezichten van de vrouwelijke leden van mijn familie. De portretten van mijn moeder, zussen en mij zijn letterlijk op- en overelkaar geschilderd. Alleen het portret van mijn vader is een zelfstandig beeld.

De afbeeldingen zijn digitaal en tweedimensionaal en wijken af van de werkelijke kleur en structuur van de originele schilderijen.